Mentes sütemények

Dió-csokilikőr (GM)

Eszterházy piskótát készítünk mandula- és tápiókalisztből, ezzel kedvezve a glutén érzékenyeknek. A lapokra  csokilikőrös mousse kerül, melyet  tejcsokis-karamellás ganache-zsal koronázunk.

Csokicsoda (GM, CM,LM)

AZ igazi bűntelen élvezet, a cukor-,glutén- és laktózmentes csokitorta. A kakaós lapokat könnyed diabetikus étcsokoládé rétegek tartják össze.

Raffaello (CM, GM, LM)

Ezt a cukor-, glutén- és laktózmentes tortánkat a Raffaello ihlette. Újragondoltuk, majd két zamatos kókuszos piskótalap közé kókuszos krémet készítettünk, tetejére pedig egy vékony mandulacurdot húztunk.

New York sajttorta (CM,GM)

Az alsó kekszrétegre sajttorta alap kerül, melyet megsütünk , és a tetejére mascarpones habot varázsolunk.

Málnás tejcsoki (GM)

Egy habkönnyű kakaós piskótát sütünk, amire egy tejcsokoládés, tejszínes, málnás mousse-t rakunk. Lezárásképp, tejcsoki ganache-val húzzuk át, a még csokisabb élményért.

Meggyes máktorta (GM,LM)

Omlós mákos lapra készítünk, egy könnyű tejszínes meggykrémet. Erre, mákkal és naranccsal ízesített vaníliás mousse réteg kerül, és a tetejére meggyzselé.

Mentes süteményeinkhez elsődlegesen mandula lisztet használunk. Időnként, amennyiben a sütemény állaga kívánja, egyéb glutén mentes lisztet is hozzáadunk (pl rizslisztet). Az édesítés Xilittel történik (nyírfacukor), amely nagy mennyiségben fogyasztva és érzékenység esetén hasmenést okozhat.